e
Banner

Etiketler: soğuk zincir



HAVAŞ lojistik yatırımlarını sürdürüyor


Yayın: 29-09-2020
Kategori: Havayolu

Yer hizmetlerindeki başarısını kargo ve antrepo hizmetlerine de taşıyan Havaş, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Son yaptığı yatırımla depolama kapasitesini 20 bin m2’nin üzerine çıkaran şirket, bozulabilir gıdalar için frigorifik araçlarla yaptığı taşımlarla da fark yaratıyor. Ayrıca İstanbul-İzmir, İstanbul-Ankara ve İstanbul-Antalya arasında gümrüklü kargo taşımacılığı hizmeti sunduklarını belirten Havaş Genel Müdür Vekili Mete Erna, lojistik sektörüne yatırım yapmaya devam edeceklerini söylüyor. 




Aşıda soğuk zincire Türkiye’den çözüm



Boğaziçi Üniversitesi, Prof. Dr. Nesrin Özören tarafından geliştirilen ve halihazırda Koronavirüs aşısı için kullanılması yönünde çalışmaları sürdürülen “mikro-kürecik” teknolojisiyle ilgili patentlerini Vaccizone firmasına lisansladı. Teknoloji, aşıların 30 gün boyunca oda sıcaklığında bozulmadan, dirençli bir şekilde etkinliklerini korumalarını sağlıyor ve soğuk zincir ihtiyacını ortadan kaldırıyor.




Globelink Ünimar'dan bozulabilir kargolara güvenlik garantisi



Globelink Ünimar, lojistik sektörünün en önemli ve hassas taşıma modlarından olan bozulabilir kargo taşımacılığında sağladığı çözümlerle meyve, sebze, et, balık, yumurta, dondurulmuş gıda ve çiçek başta olmak üzere özel titizlik gerektiren ürünleri ilk günkü tazeliği ve gıda güvenliği standartlarında dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyor.




HAVAŞ’ın ilaç taşımacılığında kalitesi belgelendi


Yayın: 23-06-2021
Kategori: Havayolu

Havaş, aldığı Avrupa Birliği GDP sertifikasıyla soğuk zincir lojistiğinde küresel standartlardaki hizmet kalitesini belgeledi. Bu alana dönük yatırımlarının süreceğini vurgulayan HAVAŞ İşletme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bozdemir, yurt içinde karayoluyla gerçekleştirdikleri gümrüklü taşımacılık seferlerini artırırken, yurt dışında ise ürünleri İzmir’den ABD’ye iki günde ulaştıracak bir projeye start verdiklerini açıkladı.




Thermo King soğuk zincirdeki uzmanlığını dijital ürünlerin taşınmasında kullanıyor


Yayın: 09-03-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Soğuk zincirde uzun yıllara dayanan uzmanlığı ile Thermo King, dijital ürünlerin tedarik zincirinde de önemli bir rol üstleniyor.




Seyir Mobil, Bluetooth’lu takip çözümüyle soğuk zincir taşımaları güvence altına alıyor



Yüzde yüz yerli ve milli sermayeli Türkiye’nin yenilikçi araç takip ve filo yönetim sistemleri markası Seyir Mobil, Bluetooth bağlantılı kablosuz takip çözümüyle, soğuk zincir lojistiğinde ürünlerin sürekli olarak izlenebilmesini sağlayarak ve istenmeyen durumlar için anında uyarı sistemi oluşturarak klasik kablolamanın getirdiği riskleri ortadan kaldırıyor. Seyir Mobil Genel Müdürü Yakup Küçük, en yeni teknolojileri müşterileriyle buluşturmaya devam edeceklerini söylüyor. 




‘Ramazan döneminde gıda lojistiği önem kazanıyor


Yayın: 25-03-2024
Kategori: Gıda

Ramazan dolayısıyla lojistik alanında hareketlilik yaşandığını ifade eden Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, “Gıda ve tarım ürünlerinin soğuk zincirle taşınması, sürecin doğru yönetilmesi açısından kritik rol oynuyor. Soğuk zincirle yönetilen bir gıda ürününde zincirin kırıldığı durumlarda gıda ürünün formu bozulur ve tamamen kullanılamaz hale gelir. Bu, ülke ekonomisi adına da büyük bir israf anlamına geliyor" dedi.